talk2us - the net cooperation
 
 
 
 
Erwin Kirsch Design


Sinds meer dan 30 jaar behoren Erwin en Karin Kirsch met hun design-team tot de belangrijkste adressen in Oost-België. Naast grafisch werk, reclame en binnenhuisarchitectuur is ook het web sedert het begin van het internettijdperk een belangrijk bestanddeel geworden van het design-spectrum in het agentschap.

Erwin Kirsch stichtte reeds in 1971, tijdens zijn opleiding aan de kunsthogeschool St.Luc in Luik (Arts graphiques), zijn design-agentschap. In 1972 volgden er verdere leermaanden in het buitenland (Bazel), vooraleer hij zich definitief als zelfstandige designer in St.Vith vestigde. Op het einde van de zeventiger jaren deed zijn vroeger opleidingsinstituut in Luik een beroep op hem voor de leeropdracht Grafische Kunsten en Binnenhuisarchitectuur. Hij heeft zich enkele jaren met veel interesse gewijd aan deze nevenactiviteit,  voor hij zich in het begin van de tachtiger jaren enkel nog inzette voor zijn activiteit als freelance designer. Zijn toenmalige leerlinge, Karin Schumacher, wisselde na drie weken van opleiding Grafische Kunsten om naar de vakrichting Illustratie  Op vandaag is zij, samen met hem, als zijn vrouw (gehuwd sinds 1983 - 3 kinderen) dagdagelijks beroepsmatig actief.

Door de vriendschap met zijn studiecollega, Albert Sonkes (architectuur), ontstond er ook een enge beroepsmatige samenwerking, die Erwin Kirsch naar het domein van de woninginrichting voerde. In 1985 gaf hij deze beroepstak door in handen van zijn stagiair, Guido Keller (opleiding als binnenhuisarchitect aan de FH Trier). Beiden stichtten samen   CONCEPT, Keller, Kirsch und Partner PGmbH, dat momenteel gevestigd is in het Luxemburgse Troisvierges.

1978 was Erwin Kirsch medestichter van de drukkerij PRO D&P van St-Vith en in 1980 was hij op een doorslaggevende manier betrokken bij het ontstaan van de plaatselijke uitgeverij Aktuell die hij tot 1998 leidde. Tal van boeken pronken sindsdien met de stijl van zijn designer-team.

Met steeds weer groot succes concentreerde het agentschap zich op haar creatieve vaardigheden zonder echter afstand te doen  van een, per vak gefundeerde samenwerking met veel specialisten in de domeinen drukproducties, architectuur, binnenhuisarchitectuur en media- en webvormgeving.

Tegenwoordig behoren er ook tal van freelancers onder de waardevolle partners van de Oost-Belgische designstudio. Tevreden klanten zowel in binnen- als buitenland  weten het  professionele en betrouwbare werk van het design-team Kirsch reeds sinds jaren naar waarde te schatten.

www.erwin-kirsch.be

 
 

top

de - fr - nl - talktous - team - references - archive - contact - impressum - agb - privacy